Elérhetőségek

4K Dog Design SPA & Boutique Szombathely-Sé

Cím: 9789 Sé,
Szabadság u. 3.

Telefon: +36-20/4924524
Facebook: 4K Dog Design SPA & Boutique Szombathely-Sé
Instagram: @4kdogdesignsalon

Nyitvatartás


Speciális pomerániai kozmetika


  • Szeretett fajtám, a pomerániai, avagy törpespitz kozmetikájának fortélyait tanulhattam meg egy méltán ismert és elismert orosz fajtaspecialista szemináriumán, 2019-ben. Vas megyéből egyedül vettem részt ezen a rendkívül informatív előadáson.
  • 2021 december végén a világhírű Toby Tangkaravakun, pomerániai tenyésztő, küllembíró és fajtaspecialista kurzusán folytathattam a fajta kozmetikájában való elmélyülésemet.

 A pomerániai gyönyörű, de speciális kezelést igénylő bundájú fajta. Sajnos nagyon gyakran találkozom kozmetikusként is tönkretett, megnyírt szőrű pomikkal. Fontosnak, és szívügyemnek tartom, hogy ezek a szép kis kutyák megfelelő kozmetikai ellátásban részesülhessenek. 
Azóta a fajta számtalan képviselője megfordult nálam, mindannyiuk egyedi eset. A képzéseken szerzett ismereteken túl a tapasztalat is sokat számít, és azóta eszköztáram része jópár, kifejezetten pomerániaikra kifejlesztett termék is. 
Büszke vagyok rá, hogy az országrészben egyedülállóként nevezhetem szalonomat speciális pomerániai kozmetikának.

Manapság egyre inkább nagy népszerűségnek örvend a pomerániai. Aranyos, mutatós megjelenése miatt ez a fajta sokakat magával ragad. Ma kizárólag luxuskutyaként tartják, a világ egyik legdrágább kutyafajtája. A kis és törpespitz fajtáknak a csodálatos bundájuk az igazi ékük, azt azonban nagyon kevesen tudják, hogy mennyi figyelmet és különös gondosságot igényel megfelelő ápolásuk, és milyen speciális jellemzőket kell figyelembe venni kozmetikájuk során.
A spitzek szőre két rétegből, az erősebb, hosszabb fedőszőrből, és a rövidebb, tömöttebb, gyapjasabb aljszőrből áll. Teljes fejlettségét, szépségét viszonylag hosszú idő alatt, körülbelül a kutya 3 éves korára éri el a bunda. Fajtán belül is találkozhatunk különböző szőrminőségekkel, ez nagyban függ az adott kutya genetikai hátterétől, vérvonalától.

Pomerániai kozmetika - kifejezetten pomiknak kifejlesztett termékekkel történő ápolás, személyre szabott kezelés

A speciális pomerániai kozmetika speciális termékei - kifejezetten pomikra kifejlesztett, csúcsminőségű kozmetikumokkal dolgozom ápolásuk során (pl. Pomeranian Beauty termékek)

Sajnos a pomerániai is érintett egy úgynevezett alopecia x nevű betegségben (más néven BSD - black skin disease/fekete bőr betegség). Az ebben szenvedő egyedek szőre kihullik, komolyabb esetekben teljesen megkopaszodnak, bőrük fényes, sötét színt vesz fel. A betegség okai nem ismertek pontosan, genetikai hajlam, hormonális problémák és nem megfelelő szőrápolás is okozhatja, esetleg több kiváltó ok együtt. Kozmetikámban volt lehetőségem több alopeciás spitzet is kezelni. A megkopaszodás is hosszú folyamat, hónapok telhetnek el az első jelek és a végleges állapot között. A javulás ehhez hasonlóan fokozatos, azonban a megfelelő kezelések segítségével látványos eredmények érhetők el.

Alopecia, szőrhullás kezelése:

Az alopecia okai sokfélék lehetnek, beleértve a genetikai hátteret is, de leggyakrabban a következő tényezők okozzák: hormonális változás (pl. ivartalanítás), a bőrhöz túl közeli szőrnyírás, nyírás olyan szőrtípus esetén, amely erre nem alkalmas (pl. pomerániai, golden retriever, pekingi palotakutya stb.), nem megfelelő kozmetikai ellátás (csomós, nem szellőző, elhanyagolt bunda) stb.

2019 óta elérhető a térségben egyedülálló szolgáltatásként szalonomban az ózon-hydromasszázs kádban való fürdetés. Számtalan pozitív tapasztalat bizonyítja, hogy ez bizony NEM túl szép, hogy igaz legyen!
Az ózonnal dúsított víz a bőrre és a szőrre egyaránt pozitív hatással van, ugyanakkor segíthet a bőrbetegségek kezelésében és az allergiás reakciók enyhítésében is.

Az ózon hidratál, antioxidánsként hat, erősíti az immunitást, kinyitja a pórusokat, és hasznos anyagokkal telíti a bőrt, ezáltal javítja a regenerációt. Az ózon pozitívan hat és serkenti a szőrzet növekedését, belülről ápolja a szőr szerkezetét, helyreállítja a sérült területeket. Az ózonos fürdés után használt kozmetikumok fokozottan ki tudják fejteni pozitív hatásukat.
A professzionális kozmetikumokkal való rendszeres használat lenyűgöző eredményeket érhet el.

Az ózonnal kombinálva, sokrétű, személyre szabott kezelést alkalmazok.

Az Ózonkádról további információ ide kattintva érhető el!


Kapcsolódó galéria
Vissza az előző oldalra!
4K Dog Design SPA & Boutique Szombathely-Sé - Magyar4K Dog Design SPA & Boutique Szombathely-Sé - Német